A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тереблеченський ліцей
Тереблеченської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області

День відкритих дверей у Тереблеченському ліцеї

Дата: 21.02.2024 10:44
Кількість переглядів: 13

Згідно плану роботи атестаційної комісії Тереблеченського ліцею та з метою оцінки майстерності та результативності роботи педагогічних працівників, які атестуються у поточному навчальному році, двадцятого лютого в Тереблеченському ліцеї пройшов День відкритих дверей.

На першому уроці, колеги відвідували відкритий урок у 7-му класі з біології на тему: «Нервова система у різних груп тварин» у вчительки Крецу Ольті Сергіївни. Всі присутні відчули  позитивне налаштування учнів до уроку, ЇЇ урок був добре продуманим, креативним, насиченим сучасними інтерактивними методами: метод Бінго, 30 креативних кругів, робота в групах, розроблення ідей експертами, детектив Андерсен, техніка пятьох W та H, публічне кафе, тощо з вдало підібраною наочністю та різноманітним дидактичним матеріалом. А новий матеріал був викладений на високому науковому рівні, за допомогою схем та відеоматеріалів.

На другому уроці з української літератури у 9-му класі на тему: «РМ Усний твір Пророцтво Тараса Шевченка і сьогодення», вчителька Решкан Маріанна Василівна використала відео презентацію  всіх етапів уроку, різноманітні форми та методи роботи. Подорож по станціям дала змогу актуалізувати знання учнів про Тараса Шевченка  Учні декламували вірші напамять, розвязували крутиголівки, висловлювали свої міркування щодо пророцтв Шевченка, базуючись  на тексти його творів, повязували їх з сьогоденням і у першу чергу з повномасштабною війною з рашистами, створювали твори з пазлів, використовуючи вставні слова.  Багато уваги вчителька приділила формуванню навичок творчої самостійної роботи для вдалого складання твору Пророцтва Шевченка.

Третій урок з української мови у 5-му класі на тему: «Наголос. Вимова і написання слів з ненаголошеним (а)» на високому рівні провела вчителька Панчук Олена Василівна, яка  показала високу майстерність організації навчання за принципами Нової української школи. Вчителька дотримувалась всіх вимог до проведення уроку, новий матеріал викладала у формі подорожі, постійно підтримувала учнів в процесі виконання практичних вправ.  До всіх етапів уроку  були підготовлені відеоматеріали та яскраві зображення, що підсилило розуміння нового. Вчителька провела цікаву руханку, використала інтерактивну техніку з кубом Блума для засвоєння нових знань.

Четвертий урок з інформатики у 6-му класі на тему: «Практична робота № 4. Створення електронних таблиц. Обчилення.Побудова діаграм. Підсумковий урок з теми» пройшов жваво під гаслом «Чуємо-забуваємо, бачимо – запамятовуємо, робимо і розуміємо». Учні передавали один одному позитивні побажання на паперових яблуках та прикріплювали їх на розмальованому серці, що означало любов до знань, виконували практичну роботу та самооцінювали себе. В кінці уроку отримали завдання за посиланням на платформі «На урок», працюючи на персональних планшетах. Як хвилину відпочинку вчитель використав вправу з повітряними кулями зі своїми іменами, що навчило учнів дарувати один одному щастя.

На завершенні дня, всі побували на урок мужності до Дня памяті Небесної сотні на тему: «Небесна Сотня. Вони загинули за Україну», представлений заступником директора з виховної роботи Ауріте Марією Сергіївною. Почали захід із запалюванням свічок та хвилиною мовчання за загиблими героями. Потім послухали з вуст вчительки та координаторів Мутеліка Артемія та Ауріте Сільвії сумну історію цього дня. Учні декламували вірші та виконували патріотичні пісні, переглядали фільми про Небесну сотню. У кожній миті заходу були відчутні сум та біль, подяка героям за боротьбу за незалежність та волю. А апогеєм стала пісня у виконанні учня восьмого класу Нікіти Гаука «Нам потрібне синє небо» та флешмоб учнів 6-го класу. 

Обговорення під час круглого столу пройшло емоційно, всі ділилися своїми позитивними враженнями.                              

                                                        ЗДНВР   Чупрун В.Л.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень