A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тереблеченський ліцей
Тереблеченської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області

З ІСТОРІЇ — 200 БАЛІВ, З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ — СТІЛЬКИ Ж

Дата: 12.09.2022 12:08
Кількість переглядів: 39

З ІСТОРІЇ — 200 БАЛІВ, З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ — СТІЛЬКИ Ж

ДІВЧИНА З ТЕРЕБЛЕЧІ ОПИНИЛАСЬ У НЕВЕЛИКОМУ СПИСКУ БУКОВИНСЬКИХ ВИПУСКНИКІВ, ЯКИМ ВДАЛОСЬ ЗДОБУТИ НАЙВИЩИЙ БАЛ ВІДРАЗУ ІЗ ДВОХ ДИСЦИПЛІН НА НАЦІОНАЛЬНОМУ МУЛЬТИПРЕДМЕТНОМУ ТЕСТІ

Для молодих людей, які закінчують школу, емоції завжди «зашкалюють». Але, водночас, хвилювання та докладені зусилля приносять і гарні результати, як і у випадку, про який ми хочемо розповісти. Валентині Оксентій, героїні сьогоднішньої розповіді, 17 років і вона нещодавно закінчила Тереблеченську ЗОШ із румунською мовою викладання. Як й інші цьогорічні випускники шкіл та ліцеїв України, дівчина склала Національний мультипредметний тест — нове випробування, яке вперше запровадили у 2022-му, як заміну Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), що проводилось у попередніх роках.

За словами тереблеченської випускниці, тест складався із трьох частин: математики, української мови та історії України. Тестування було збалансованим, тобто спочатку йшли найлегші завдання, а вкінці рівень складності був доволі високим. Але, зрештою, Валентина впоралась чудово із тестами, зумівши набрати максимальний бал (200) відразу з двох предметів — вершина, яка підкорилась лише 45 випускникам з усієї Чернівецької області. Отож, чим не привід поспілкуватись з цією молодою та талановитою дівчиною. В інтерв’ю для «Нового дня» вона розповідає про підготовку до мультитесту, про шкільні роки, про думки щодо свого майбутнього та інші цікаві моменти.

— Валентино, наскільки мені відомо, на Національному мультипредметному тесті ти отримала максимальний бал і з української мови, і з історії України. Якщо не таємниця, що стало запорукою цього вражаючого успіху? Чи багато було безсонних ночей?

— Це результат не одного і не двох років навчання, а всіх 11-ти разом узятих. Підготуватись до тестування мені допомогли мої шкільні вчителі, а також, окрім них, пан Володимир Шлемко. Безсонних ночей було вдосталь, адже будь-який успіх потребує певних жертв. Не скажу, що це було легко, а скажу, що воно того варте.

— Які емоції охопили тебе, коли стали відомі результати? З ким у першу чергу поділилась радістю?

— Побачивши результати, мене переповнила величезна гама емоцій. Чесно кажучи, я очікувала високої оцінки, але ці 200 балів зробили мене дуже і дуже щасливою. Першою людиною, яка розділила зі мною ці прекрасні миті стала моя мама.

— Окрім цих чудових здобутків на Національному мультипредметному тесті, гадаю, протягом періоду навчання у тебе було і ряд інших вагомих результатів, скажімо на різноманітних олімпіадах чи конкурсах...

— Справді. Крім цього тестування, за роки навчання у школі у мене були й інші успіхи. Наприклад, у 2019 році я посіла друге місце на обласній олімпіаді з румунської мови та літератури, у 2020-му — третє місце на обласній олімпіаді з французької мови та перше місце на обласній олімпіаді з румунської мови та літератури. Також займала призові позиції на районних олімпіадах та конкурсах.

— Але, шкільні роки, на жаль чи на щастя, вже позаду... Будеш сумувати за ними? Що згадаєш у першу чергу зі шкільного життя?

— Найбільш прекрасним та найбільш безневинним періодом у житті кожної людини — це шкільні роки. Я б сказала, що школа — це двері, які відкривають шлях у світ знань. Безперечно, я буду сумувати і за вчителями, і за однокласниками.

— На черзі, напевне, вступний період. Який навчальний заклад ти обрала та яку спеціальність бажаєш опанувати?

— Я обрала Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, а точніше — юридичний факультет.

— Окрім, власне, навчання, які захоплення ще маєш?

— Дуже люблю читати. Бо, як казав французький літературознавець та історик Еміль Фаге, «книга — це маленька фурнітура нашого розуму, двигун духу, інструмент, який допомагає лінощам думати, а також приходить на допомогу нашій неспроможності, приносячи радощі для душі».

— І наостанок хотів би запитати, про що мріють молоді люди у такий важливий, але й дуже гарний, період свого життя?

— Незважаючи на те, що я ще молода людина, усвідомлюю важливість стабільності, яка має бути в країні. Сподіваюсь, що війна закінчиться, залишаться лише прекрасні миттєвості, які будуть рухати і мене до досягнення цілей у власному житті.

— Дякую за цікаву розмову. Успіхів у тому, чим хочеш займатись і у тому, чого бажаєш досягти!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень