A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Тереблеченський ліцей
Тереблеченської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області

Тиждень українознавства

Дата: 16.10.2023 19:37
Кількість переглядів: 21

      На виконання плану роботи ліцею на 2023/2024 навчальний рік та з метою вивчення звичаїв, обрядів рідного краю, історії культури, традицій та виховання учня як патріота, з 09.10 по 13.10.2023 року був проведений тиждень українознавства.

      Відкриття тижня започаткувала традиційна лінійка, на якій вчитель українознавства Віра Чупрун ознайомила школярів з планом роботи тижня та презентувала матеріал «Цікаві факти про Україну».

       На відкритому уроці з українознавства в 6-му класі на тему: «Національний традиційний одяг – відображення духовного світу українців. Символіка й оберегове значення»,  учні були ознайомлені з видами та складом національного костюму, значенням візерунків та кольорів, зрозуміли що візерунки та кольори це символи-захисники, знаки віри у вище заступництво. На протязі уроку школярам були презентовані відео-ролики про українські національні костюми різних регіонів, вони виконували різні вправи, слухали легенду та пісню про сорочку і навіть створили власноруч візерунки на сорочках- шаблонах.

У вівторок учні мали змогу взяти участь у конкурсі «Кращий знавець українознавства». Девять учнів 8-6 класів брали участь у трьох турах конкурсу. Переможцем став  учень 8-го класу Скіпор Василь. Цього ж дня вчитель образотворчого мистецтва Тетяна Гуцуляк провела конкурс малюнків:  «Мій подарунок захисникам України» серед учнів 5-7 класів.

     У середу був День української народної пісні. У ліцеї лунала народна пісня, а учні 6-11 класів із задоволенням виконували українські пісні в караоке.

    У четвер вчитель українознавства презентувала відео-подорож «Любіть Україну, як сонце любіть…»

   Метою проведення цього тижня було пізнання витоків української народної творчості, культури, віри, народної мудрості, виховання любові і шани до минувшини нашої країни.

  13.10.2023 вчителем українознавства була проведена підсумкова лінійка і нагородження найактивніших учасників за підсумками проведення тижня, де були присутні учні 5-11 класів та класні керівники.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень